Apakah SEO dan Keperluannya

by | Sep 22, 2020 | SEO | 0 comments

Apakah SEO ? SEO adalah singkatan kepada Search Engine Optimization atau pemerkasaan engin carian.

Setiap laman web yang dibina oleh anda, mestilah menginginkan engin carian seperti Google, Yahoo dan lain-lain engin carian memasukkan laman web anda kedalam senarai mereka.

Untuk memudahkan engin carian ini memasukkan laman web anda kedalam senarai pangkalan data mereka, laman web anda perlulah mesra engin carian ( SEO ). Bagaimana ingin jadikan laman web anda mesra engin carian ?

Ada banyak faktor yang menjadikan laman web anda mesra SEO, antara asasnya adalah cara penulisan skrip laman web anda. Jika anda menggunakan WordPress, skrip penulisan wordpress disusun dan dibina dengan cukup cantik, menjadikannya mesra SEO sehingga dinilai 99% oleh Google.

Jadi, jika laman web anda menggunakan wordpress, anda mempunyai kelebihan berbanding laman web yang tidak menggunakan wordpress.

Jika anda baru bercadang untuk membina laman web, gunakan wordpress atau carilah pembina laman web yang menggunakan wordpress sebagai platform laman web anda.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan yang ingin diajukan, sila kongsikan disini. Kami akan cuba berkongsi kemahiran kami dengan anda untuk membantu anda dan pelawat lain. Terima kasih.

~ Falah Digital

Falah Digital Solution Logo

Falah Digital Solution

PT2499, Tingkat 2, Kota Kenangan,
Jalan Hospital,
15200 Kota Bharu, Kelantan,
Malaysia.

+6013-624 7545

sales@falahdigital.com.my